ラスキアイスプッラ

Moikka! Nyt on jo helmikuuta. Japanilaisen helmikuu on tosi kylmempi kuin joulukuuta. Mutta mä unohtan sitä joka vuosi. Helmikuu vaikuttaa talven lopulta... No olen aloittanut opiskelemaan web-suunnittelua tammikuusta, joten äskettäin vähän kiireinen. Mulla ei oo tutkimuksen aikaa myös.

Mutta tänään on väpäätä ja nyt laskiaisen aika on tullut. Halusin syödä laskiaispullaa! siksi leivottiin. Ensin tein paljon pullia ja tietysit korvapuusteja myös. Ja sitten kermaa ja vadelmahillo on pullan päälle. Maistui todella suomalaiselta:D Minusta ruotsalainen "SEMLA" on kuuluisampi kuin "LASKIAISPULLA" Japanissa, koska tässä on IKEA. Ikeassa voidaan syödä sitä talvellä.

 Ja ja sitten esittelen mun uutta sisustusta. Se on artekin stool60! Tää on mun synttärilahjaa kaverilta. Todella siisti!

あっという間にもう2月。なんとなく冬の終わりな気がするけど、一番寒い季節なんですよね。毎年そのことを忘れてうっかり風をひいてしまいます・・・。さてさて、今日はお休みだし、ラスキアイネン(イースターの46日前)も近づいてきたのでラスキアイスプッラを作りました。日本ではスウェーデン語の"セムラ"の方が名前としては有名かもしれません。スウェーデンのセムラには生クリームとアーモンドペーストをパンの間に挟むのに対して、フィンランドのラスキアイスプッラはジャムを入れるのが特徴。

フィンランドでは、1月に入るとルーネベリタルトとともにお菓子屋さんやスーパーなどで並び出します。と言ってもこの季節にフィンランドに行ったことがないので実際には見たことないけど・・・。話は変わって、先日、お部屋に新しい家具がやってきました!アルテックのStool60。ずっと欲しかったものだったけど、買うタイミングをなくしていたらなんと友人たちが誕生日プレゼントにと半額だしてくれたのです。

フィンランドの家具は何気に初めて。大切にします。