ピックヨウル

Tänä talvena meilla oli paljon pikkujoulut, joten tehtiin jouluruokaa viikonloppuisin. Paistoin joulutorttuja ja pipareita jo 4 kertaa! Erityisesti viime viikon pikkujoulussa oli tosi mukavaa:D Koska kaikki tykkäävät Suomalaisesta. Silloin ruoka lista oli tomaatti-avokado salaatti, lohilaatikko, piparkakku, joulutorttu jne... Joulutortun marmeladi ei myy Japanissa, joten kun olin Suomessa ostin sitä. Yleensä käytetään luumumarmeladia mut omena-kanelimarmeladi on mun suosikki maku. Muuten talviloma on alkanut. Ensi viikolla tulen takaisin vanhempien luokuse.

クリスマスが近づくと始まるピックヨウル(Pikku=小さな, Joulu=クリスマス)という名の忘年会。週末になるとクリスマスの料理を作る毎日で、ヨウルトルットゥ(クリスマスパイ)とピパリ(ジンジャーブレッド)を4回も焼きました。その中でもフィンランド仲間でのピックヨウルは、メニューにもテーブルコーディネートもかなりこだわったのですごく楽しかったです。

ヨウルトルットゥに使う用のジャムは日本には売っていないので、フィンランドにいた時に買っておいたものを使いました。プラムのジャムを使うのが一般的なのですが、私はリンゴとシナモンのジャムの方が好きなのでそちらを。オレンジ色なのでより星のよう(Tähtitorttu=星のパイとも言うので)に見えてお気に入りです。

さてさて、昨日から冬休みも始まってすっかり気分はお正月。来週から実家に帰るので、アンケート結果のPDFを作りつつのんびりします!