12.28.2014

ピックヨウル

Tänä talvena meilla oli paljon pikkujoulut, joten tehtiin jouluruokaa viikonloppuisin.
Paistoin joulutorttuja ja pipareita jo 4 kertaa!
Erityisesti viime viikon pikkujoulussa oli tosi mukavaa:D Koska kaikki tykkäävät Suomalaisesta. Silloin ruoka lista oli tomaatti-avokado salaatti, lohilaatikko, piparkakku, joulutorttu jne... 
Joulutortun marmeladi ei myy Japanissa, joten kun olin Suomessa ostin sitä. Yleensä käytetään luumumarmeladia mut omena-kanelimarmeladi on mun suosikki maku.

Muuten talviloma on alkanut. Ensi viikolla tulen takaisin vanhempien luokuse.



クリスマスが近づくと始まるピックヨウル(Pikku=小さな, Joulu=クリスマス)という名の忘年会。週末になるとクリスマスの料理を作る毎日で、ヨウルトルットゥ(クリスマスパイ)とピパリ(ジンジャーブレッド)を4回も焼きました。
その中でもフィンランド仲間でのピックヨウルは、メニューにもテーブルコーディネートもかなりこだわったのですごく楽しかったです。


Joulutorttu

Piparkakku

ヨウルトルットゥに使う用のジャムは日本には売っていないので、フィンランドにいた時に買っておいたものを使いました。(その時の記事→
プラムのジャムを使うのが一般的なのですが、私はリンゴとシナモンのジャムの方が好きなのでそちらを。オレンジ色なのでより星のよう(Tähtitorttu=星のパイとも言うので)に見えてお気に入りです。

さてさて、昨日から冬休みも始まってすっかり気分はお正月。来週から実家に帰るので、アンケート結果のPDFを作りつつのんびりします!